open-navfaktor-logo
search
Sjećanje na Olimpijadu
Vučko dijelio poklone na sarajevskim ulicama
Povodom obilježavanja 37. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, Turistička zajednica Kantona Sarajevo građanima i turistima vratila je sjećanje na taj događaj, šetnjom s Vučkom sarajevskim ulicama i podjelom simboličnih poklona.
08.02.2021. u 13:35
get url
text

Vučko, poznata maskota sarajevske olimpijade izazvao je veliko interesovanje najmlađih i sjetu na dobra vremena starijih prolaznika, koji su ga s oduševljenjem pozdravljali i fotografisali. Prolaznici su potvrdili da olimpijski duh još uvijek živi u gradu i njegovim stanovnicima, uprkos generacijskim smjenama, te da su upravo Zimske olimpijske igre  sigurno jedan od najboljih događaja koji se desio Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Turistička zajednica KS opredijeljena je da u skladu sa svojim mogućnostima podrži sve aktivnosti, manifestacije i projekte koji imaju za cilj očuvanje uspomena na XIV Zimske olimpijske igre, koje su prepoznate kao jedan od ključnih događaja kojima se i danas ojačava turistička promocija Kantona Sarajevo u svijetu, saopćila je TZKS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.