open-navfaktor-logo
search
Zakazan Kolegij
Vujović potvrdio: Poznato kada bi Tuzlanski kanton trebao dobiti novu Vladu
Tuzlanski kanton (TK) trebao bi dobiti novu Vladu u ponedjeljak, za kada će biti zakazana sjednice Skupštine TK, potvrđeno je za Faktor.
24.02.2022. u 17:04
get url
text
Žarko Vujović na sjednici Skupštine TK
Žarko Vujović na sjednici Skupštine TK

- Sjednica Kolegija Skupštine TK bit će održana sutra u devet sati, a planiramo da zakaženo sjednicu hitnog karaktera za ponedjeljak - rekao je Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK.

Vlast u TK trebali bi činiti Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF), Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Socijaldemokrate (SD) BiH, uz zastupnike Smaju Mandžića i Jasminu Lugavić. Mandatar za sastav Vlade je Irfan Halilagić iz SDA.

Cilj je, dodaje Vujović, da Kanton dobije novu izvršnu vlast prije 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

- S obzirom na rusku agresiju na Ukrajinu i pogoršanu sigurnosnu situaciju, bolje je da što prije sve institucije djeluju u punom kapacitetu, zlu ne trebalo - rekao je Vujović.

Stranačke konsultacije još traju kada je u pitanju raspodjela resora. Neka imena su izašla u javnost, ali iz više stranaka nam je rečeno da su sve to spekulacije. Naime, dok se sve ne usaglasi, sva ministarstva i resori, dogovor je podložan promjeni, a iz više izvora saznajemo, da sve još uvijek nije dogovoreno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.