open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Vukas: Očekujemo dolazak još jednog igrača
Trener Zrinsjkog Hari Vukas za klupsku televiziju referirao je stanje u timu, formu ekipe, igrački kadar
02.07.2019. u 17:40
get url
text

Ekipa Zrinjskog priprema se u Sloveniji, gdje je do sada odigrala dvije prijateljske utakmice i ostvarila polovičan učinak.

Trener viceprvaka BiH Hari Vukas za klupsku televiziju referirao je stanje u timu, formu ekipe, igrački kadar. Također, govorio je i o evropskim utakmicama Zrinjskog protiv Akedemije Pandev.

- Na kraju smo slovenskog dijela priprema. Zadovoljni smo dosad urađenim. Neki igrači su imali sitnih problemčića. Imamo dobre uvjete - rekao je Vukas.

On je dodao da je teško pričati o trenutnoj formi Zrinjskog, nakon svega dvije odigrane utakmice.

- Imali smo na startu dolaska u Sloveniju utakmicu protiv Krškog. Po meni jedan protivnik koji nije bio baš dorastao, ali utakmica je poslužila svrsi u tom trenutku. Puno ozbiljniju utakmicu smo igrali u Zaprešiću prošlu subotu. Dosta smo zadovoljni prvim poluvremenom gdje je bilo odličnih stvari. Bilo je i stvari koje nisu štimali, na njima ćemo raditi. Očekuje nas i utakmica protiv Mure, jedne ozbiljne ekipe.

Vukas je zadovoljan igračkim kadrom. Na svim pozicijama u Zrinjskom su duplirane pozicije.

- Vjerovatno očekujemo kroz koji dan dolazak još jednog igrača, ali s ovim za sada možemo biti jako zadovoljni.

Bh. predstavnik će u Evropskoj ligi odmjeriti snage s Akademijom Pandev iz Makedonije.

- Radi se o respektabilnom i ozbiljnom klubu. Što se tiče njihove igre, imaju jedan miks mladih i starijih, iskusnijih igrača sa internacionalnim iskustvom. Gledalo smo njihovih par utakmica. Vidi se da su organizirana ekipa - rekao je Vukas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.