open-navfaktor-logo
search
Rival Sarajeva
WBA optužio Celtic za loš tretman i odnos prema fudbaleru na posudbi
Fudbaler koji igra na poziciji centralnog napadača u protekloj sezoni odigrao je 19 utakmica u svim takmičenjima
25.06.2019. u 15:33
get url
text

I dok su fudbaleri Celtica pripreme za novu sezonu nastavili u Austriji, čini se da je u slavnom škotskom klubu itekako burno.

Naime, tehnički direktor WBA Luke Downling optužio je menadžera Celtica Neila Lennona zbog tretmana prema Oliveru Burkeu, fudbaleru engleskog tima koji je proteklih pola godine proveo na posudbi u redovima škotskog prvaka.

Burke je u redove Celtica stigao u vrijeme dok je menadžer bio Brendan Rodgers. Fudbaler koji igra na poziciji centralnog napadača u protekloj sezoni odigrao je 19 utakmica u svim takmičenjima, postigao četiri gola i zabilježio dvije asistencije, no promjena na trenerskoj poziciji mu očito nije pogodovala.

Na optužbe iz redova člana engleskog Championshipa ubrzo su reagovali i iz redova protivnika Sarajeva u prvom pretkolu Lige prvaka.

- Komentari koji se tiču profesionalnosti trenera Neila i Celtica su apsolutno smiješni i netačni. West Brom nas nije kontaktivao niti Neila, niti klub po pitanju odnosa prema Oliveru. Kao i svaki fudbaler koji je došao u Celtic, Oliver je imao najbolji mogući tretman i priliku - poručili su iz slavnog škotskog kluba, te dodali:

- Oliveru želimo sve najbolje u budućnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.