open-navfaktor-logo
search
Položio i vozački
Za Ajdina Karišika rođenog bez desne podlaktice nema prepreke, pliva, dostavlja hranu i osvaja medalje
Dvadesetogodišnji Ajdin Karišik iz Vogošće, mladić koji je rođen bez desne podlaktice, dokaz je da se sve može uz trud, rad i dosta volje.
22.09.2021. u 12:57
get url
text

Ajdin studira Ekonomski fakultet, druga je godina, trenira plivanje i radi kao dostavljač hrane.

- Od rođenja sam malo drugačiji od ostalih. Nikada to nisam primjećivao, a moji roditelji su se trudili da na to ne obraćam pažnju jer su me uključivali u razne aktivnosti i bio sam uvijek sa djecom – kaže Ajdin.

Trenutno radi kao dostavljač hrane, a niti jedan posao, kaže ne odbija, sve nastoji da radi kvalitetno.

- Primijetio sam dosta pogleda, prvo kako ja vozim bicikl, kako dostavljam hranu. Gazda restorana i konobari gledaju kako ću ja to, hoću li moći. Ali ja sve to ostavim po strani, radim svoj dio posla, a drugi neka rade svoj – kaže Ajdin.

Učestvovao je na mnogim takmičenjima i osvajao je brojne medalje. Za dvije i po godine oborio je dva državna rekorda u plivanju.

- Ne želim da me neko sažalijeva jer sam osoba sa invaliditetom. Treba nam dati priliku. Malo smo drugačiji, neki naizgled, a neki kada ih upoznate. Ja sam predao aplikaciju za posao i očekivao da mi se da prilika, ako zadovoljavam, očekujem da budem primljen, ako ne, onda da me odbiju – kaže Ajdin koji je ispunio još jednu želju, položio je vozački ispit.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.