Za avion para nema: Zmajevi u Skoplje "lete" autobusom

Objavljeno: 13.07.17 u 14:56

Teška finansijska situacija u kojoj se nalazi KS BiH dovela je u pitanje nastup naše muške seniorske reprezentacije na turniru u Skoplju, te u pretkvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

 

- Nakon nadljudskih napora koje je UO KSBiH uložio kako bi se osigurala finansijska sredstva za neometan rad seniora u pripremnom periodu, obavještavamo javnost da će muška seniorska reprezentacija, ipak, putovati na turnir u Skoplje - saopćeno je iz krovne kuće bh. košarke.

Kako navode iz Saveza, UO KSBiH naišao je na razumijevanje stručnog štaba sa kojim je obavio razgovor i koji je svjestan teške situacije u kojoj se Savez trenutno nalazi. Postignut je dogovor da naša reprezentacija putuje u Makedoniju autobusom, s obzirom na to da nema dovoljno sredstava za putovanje avionom.

- Zajednički stav UO KSBiH i Stručnog štaba seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine jeste da zbog dobrih odnosa koje Savez ima sa Košarkaškom federacijom Makedonije, ne bi bilo korektno da se učešće otkaže u posljednjem trenutku, te da će mečevi u Skoplju mnogo značiti našoj selekciji, kako bi što spremniji dočekali pretkvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine - dodaje se u saopćenju.

- UO KSBiH se zahvaljuje Stručnom štabu i reprezentativcima na razumijevanju i na činjenici da su izašli u susret nacionalnom Savezu u jednom od najtežih trenutaka od postojanja KSBiH - zaključeno je u saopćenju.

Seniorska reprezentacija u Skoplje putuje u utorak, 18. jula u večernjim satima, a na turniru "Trofej Makedonije 2017" odmjerit će snage sa selekcijama Holandije, Portugala idomaćina Makedonije.