open-navfaktor-logo
search
Šta se nudi
Za doček Nove godine u tuzlanskim hotelima potrebno izdvojiti najmanje 80 KM
Tuzla će ove godine imati javni doček Nove godine, a umjesto regionalnih zvijezda, koje su nastupale u pretpandemijsko vrijeme, posjetitelje će zabavljati lokalni muzičari.
28.12.2021. u 15:26
get url
text

Kada je riječ o organiziranju dočeka Nove godine u velikim tuzlanskim hotelima, ni tu situacija ne podsjeća na dane prije pandemije koronavirusa.

Naime, hoteli Mellain i Tehnograd, koji su redovno organizirali dočeke Nove godine, ove godine, kao ni prošle, nemaju planiranu novogodišnju feštu.

Hotel Garden, nekadašnji hotel Tuzla, planira novogodišnju zabavu 31. decembra, a na raspolaganju je 150 mjesta za posjetitelje. U ovom hotelu su nam potvrdili da će goste zabavljati Žarko Madžić s Efekat Bandom, a cijena aranžamana koji uključuje večeru je 80 KM, dok se piće plaća po utrošku.

U hotelu Graden također su nam rekli da u ovom momentu imaju manji dio slobodnih mjesta, a da će svi posjetitelji morati imati potvrde o vakcinaciji, negativan test ili potvrdu o prebolovanom COVID-19.

Hotel Minero također će organizirati doček Nove godine, a goste će zabavljati Marizela i Step Band. Cijena aranžmana koji uključuje večeru je 85 KM po osobi, a dozvoljen je unos pića. Planirana je i repriza dočeka Nove godine, 1. januara, a te večeri cijena je 20 KM, uz dozvoljen unos hrane i pića.

- Na raspolaganju je između 200 i 300 mjesta, a još sva nisu rasprodata. Gosti će morati imati VTP potvrde, a za one koje ih ne budu imali, na ulazu ćemo imati organizirano brzo testiranje - rečeno je u hotelu Minero za Faktor.

Dodajmo da će na javnom dočeku Nove godine na Trgu slobode u Tuzli od 19 do 21 sat nastupiti VIS Kapitalisti, zatim od 21 slijedi tuzlanski Salt City Band, a u 23 sata na scenu izlazi VIS Retro koji će posjetitelje uvesti u Novu godinu. Muzički program se završava jedan sat poslije ponoći.

- Molimo građane da se pridržavaju propisanih mjera i da sa sobom ponesu jednu od VTP (vakcinisan, testiran, prebolio) potvrda - saopćili su organizatori javnog dočeka u Tuzli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.