open-navfaktor-logo
search
Rezultati istrage
Za paljevinu automobila osumnjičen prijatelj Adise Omerbegović Arapović
A. Ć. je, prema informacijama Faktora, od ranije poznat policijskim organima zbog sličnih aktivnosti vezanih za uništavanje tuđe imovine. Tako je u januaru ove godine uhapšen zbog sumnje da je oštetio nekoliko parkiranih automobila na Dobrinji, zbog čega je 18. januara protiv njega podnesena prijava Tužilaštvu Kantona Sarajevo
29.09.2018. u 12:42
get url
text
Automobil Adise Omerbegović Arapović zapaljen 18. septembra
Automobil Adise Omerbegović Arapović zapaljen 18. septembra

Nakon što je 18. septembra u sarajevskom naselju Dobrinja zapaljen automobil u vlasništvu potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović Arapović, iz te stranke je krenula orkestrirana kampanja o političkim motivima kao pozadini uništavanja njene imovine.

Istog je dana organizovana je konferencija za medije pored zapaljenog automobila, na kojoj su, u društvu stranačkih kolega, Adisa Omerbegović Arapović i njen suprug Adis Arapović optužili "režim" za "političko zastrašivanje". U međuvremenu su iste optužbe na javnim istupima iznosili i ostali članovi te stranke.

Međutim, prema saznanjima Obavještajno-sigurnosne agencije koji su dostavljeni MUP-u Kantona Sarajevo, za paljenje automobila je osumnjičen A. Ć. (40) iz Sarajeva, blizak prijatelj Adis Omerbegović-Arapović.

A. Ć. je, prema informacijama Faktora, od ranije poznat policijskim organima zbog sličnih aktivnosti vezanih za uništavanje tuđe imovine. Tako je u januaru ove godine uhapšen zbog sumnje da je oštetio nekoliko parkiranih automobila na Dobrinji, zbog čega je 18. januara protiv njega podnesena prijava Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Iako su informacije dostavljene MUP-u Kantona Sarajevo, istraga koju provodi Ministarstvo pod kontrolom SBB-ovog ministra Vedrana Mulabdića za sada nije dala konkretne rezultate. Prema saznanjima Faktora iz MUP-a Kantona Sarajevo, istraga se vodi u sasvim drugom smjeru u odnosu na postojeće indicije i to na bazi komentara koje su korisnici društvenih mreža i posjetitelji internet portala ostavljali nakon paljevine automobila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.