SASTOJCI ZA TORTU
- 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
- 120 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 6 listića želatine
- 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
- 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)
SASTOJCI ZA PODLOGU:
- 125g rastopljenog maslaca
- 250g prhkog keksa
- 2 kašike smeđeg šećera
PRIPREMA TORTE
1. Keks sameljite, pomiješajte sa šećerom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup željenog promjera i pecite od 3 do 5 min na 180 stupeni. Pustite podlogu da se ohladi.
2. Izmiksajte jogurt i šećer. Prema uputama pripremite želatin i dodajte je jogurtu.
3. Mikserom izmiksajte šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte. U kalup s podlogom od keksa poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u frižider preko noći. Po želji je nakon hlađenja možete ukrasiti sa svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.