open-navfaktor-logo
search
Podnio ostavku
Za razliku od Prosinečkog: Selektor Rumunije preuzeo odgovornost za loše rezultate
Nisam ispunio svoj cilj i napuštam reprezentaciju. Izvinjavam se navijačima jer nisam uspio napraviti nešto više, rekao je Contra nakon utakmice sa Španijom
19.11.2019. u 15:24
get url
text

Fudbalska reprezentacija Rumunije u posljednjem meču kvalifikacija za EURO 2020 doživjela je težak poraz na gostovanju kod Španije (5:0).

Rumuni su takmičenje u ovom ciklusu završili na četvrtoj poziciji kvalifikacione grupe F sa 14 osvojenih bodova. U grupi, koja je kao i grupa J u kojoj su se takmičili Zmajevi imala šest timova, ispred Rumunije su završile Norveška (17), Švedska (21) i Španija (26).

Iako su Rumuni zadržali šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, selektor Cosmin Contra podnio je ostavku nakon teškog poraza na stadionu Wanda Metropolitano.

Nekadašnji reprezentativac Rumunije nije bio zadovoljan učinkom i rezultatima u kvalifikacijama, a iako ima i rezervni plan, Contra je za razliku od Roberta Prosinečkog, koji je u identičnoj situaciji, odlučio napustiti selektorsku poziciju.

- Nisam ispunio svoj cilj i napuštam reprezentaciju. Izvinjavam se navijačima jer nisam uspio napraviti nešto više - rekao je Contra nakon utakmice sa Španijom.

Kao potencijalni nasljednici Contre, koji je rumunsku reprezentaciju preuzeo 2017. godine, već se spominju Gheorghe Hagi i Dan Petrescu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.