open-navfaktor-logo
search
Provalnički par
Za Semira Zornića i Arabelu Avdić Tužilaštvo KS zatražilo pritvor
Zorniću su na teret stavljena krivična djela teška krađa, pokušaj teške krađe, te krađa, dok se Avdić tereti za pokušaj teške krađe i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga
12.12.2019. u 16:27
get url
text

Postupajući tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, nakon ispitivanja osumnjičenih, od Kantonalnog suda u Sarajevu zatražio je da odredi jednomjesečni pritvor Semiru Zorniću (25) i Arabeli Avdić (18) iz Sarajeva koji su uhapšeni jučer rano ujutro prilikom pokušaja da provale u prodavnicu "Konzum" u naselju Koševsko Brdo. 

- Pritvor za osumnjičene zatražen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti ili dovršiti krivično djelo - potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

Zorniću su na teret stavljena krivična djela teška krađa, pokušaj teške krađe, te krađa, dok se Avdić tereti za pokušaj teške krađe i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Uhapšeni su nakon što je MUP-u Kantona Sarajevo prijavljeno da neko pokušava provaliti u prodavnicu u ulici Muhameda Hadžijahića. Dolaskom na mjesto događaja policajci su zatekli provalnički par na djelu. U neposrednoj blizini pronađeno je vozilo "renault scenic", kojim su se dovezli, a koje je ukradeno na području Ilidže.

Pretresom vozila pronađeno je 14 paketića marihuane i paketić spida, za čije posjedovanje se tereti Avdić. 

U toku krim-obrade u MUP-u Kantona Sarajevo utvrđeno je da je Zornić automobil, vlasništvo A. H. iz Sarajeva, ukrao u ilidžanskom naselju Otes početkom novembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.