Za titulu: Strijelac posljednjeg gola za Borac na Grbavici igra 5. ligu i radi na kasi supermarketa

Objavljeno: 11.08.17 u 15:51

Fudbaleri Željezničara i Borca sutra će na Grbavici odigrati derbi 4. kola BHT Premijer lige BiH.

 

Borac je golom Stupara osigurao titulu na Željinom stadionu 22. maja 2011. godine
Borac je golom Stupara osigurao titulu na Željinom stadionu 22. maja 2011. godine

Dueli ovih klubova uvijek su izazivali veliku pažnju, a često su odlučivali i o trofejima.

Borac je jedinu titulu šampiona BiH osvojio 2011. godine, a pobjedu 1:0, kojom je Borac ovjerio titulu, ostvarili su upravo na Grbavici.

Strijelac pobjedonosnog gola bio je Milan Stupar. On je posljednji strijelac za Borac na Željinom stadionu.

Stupar sa navijačima na Grbavici slavio pobjedonosni gol protiv Želje

Sedam godina kasnije Stupar je član ekipe "13 skojevki" iz Grbavaca, koja je ušla u Područnu ligu Bosanska Gradiška, što je 5. rang u BiH. Za Blic se prisjetio tog gola.

- Lijepo je kada se uz vaše ime veže uspjeh jednog kluba, a meni je Borac pružio mnogo toga. U timu je i sada nekoliko igrača s kojima sam dijelio svlačionicu, a Borcu bih poželio sreću u novoj utakmici. Neka konačno moje ime ne bude vezano za posljednji prvenstveni gol na Grbavici, nadam se da će se negativna tradicija prekinuti i da će se Borac kući vratiti sa sva tri boda - istakao je Stupar, koji radi na kasi u jednom supermarketu:

- S Borcem sam osvajao trofeje, igrao u Evropi, u Banjoj Luci sam upoznao suprugu Maju i ostao da živim u ovom gradu. Ničega toga ne bi bilo bez fudbala i dresa Borca. Stekao sam i mnogo prijatelja, ne samo među fudbalerima, već i ostalim sportistima, novinarima, navijačima... - dodao je Stupar.