SAD

Beto O'Rourke objavio kandidaturu za predsjedničke izbor

Objavljeno: 14.03.2019. u 16:52

Izazovi s kojima se suočavamo upravo sada, isprepletene krize u našoj ekonomiji, našoj demokratiji i našoj klimi, nikada nisu bili veći, izjavio je O'Rourke

Beto O'Rourke, 46-godišnji bivši senator iz Teksasa koji je izazvao poređenja s Barackom Obamom zbog svoje mladosti i karizmatičnog oratorskog stila, pokrenuo je danas kampanju za izbore za američkog predsjednika. Objava O'Rourkea uvela ga je u, ionako nakrcanu arenu predsjedničkih kandidata Demokratske stranke, koji će se suprotstaviti predsjedniku Donaldu Trumpu na izborima u 2020.

- Takmičim se da vam služim kao naredni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država - izjavio je O'Rourke u snimku objavljenom danas.

- Ovo je odlučujući trenutak istine za ovu zemlju i za svakog pojedinca u njoj - kazao je.

Objava snimka uslijedila je nakon što je magazin Vanity Fair jučer objavio priču o bivšem senatoru i odlučio je da stavi njegovu fotografiju na svoju naslovnicu.

- Izazovi s kojima se suočavamo upravo sada, isprepletene krize u našoj ekonomiji, našoj demokratiji i našoj klimi, nikada nisu bili veći, i oni će nas ili progutati, ili će nam pružiti najveću priliku da oslobodimo genij Sjedinjenih Američkih Država - izjavio je O'Rourke, koji je rodom iz El Pasa.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije