Tuga

Za ubicom se i dalje traga: U Lokvama sutra dženaza ubijenom policajcu Mahiru Begiću

Objavljeno: 11.02.2019. u 18:48

Dženaza polazi ispred džamije u Lokvama u 15 sati, a ukop će biti obavljen na mjesom mezarju Lokve

U hadžićkom naselju Lokve, sutra iza ikindija-namaza, bit će klanjana dženaza Mahiru Begiću,  pripadniku FUP-a, kojeg je višestruki ubica Edin Gačić, za kojim trenutno traga sva raspoloživa policija, svirepo usmrtio dok je obavljao svoju policijsku dužnost u Suhodolu kod Tarčina.

Dženaza polazi ispred džamije u Lokvama u 15 sati, a ukop će biti obavljen na mjesom mezarju Lokve. 

Iza ubijenog policajca ostali su ožalošćeni roditelji, sin i supruga, te brat sa porodicom, kao i mnogobrojna familija, prijatelji,  komšije i kolege. 

Komemoracija povodom smrtno stradalog pripadnika Federalne uprave policije, Mahira Begića, održat će se sutra u prostorijama Doma Policije u 11 sati. 

Za Edinom Gačićem, čija je Begić četvrta žrtva, intenzivno se već danima traga, nakon što je u Podorašcu najprije ubio trgovca Sauda Sultanića, da bi u subotu navečer napao i policajca FUP-a Begića, koji je čuvao objekat za obuku policijskih službenika u Suhodolu, poznatog kao "Streljana".  bica je u Begića ispalio četiri hica, kojim ga je pogodio u grudi i glavu kod policijske kućice na ulazu u objekat. 

Za Gačićem su MUP-ovi HNK i KS raspisali potjernice, a u kojima se navodi kako je ubica naoružan i opasan. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije