open-navfaktor-logo
search
Sanacija pruge
Za vikend obustava saobraćaja na Marijinom Dvoru
Zbog radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici "S" krivine – tramvajska stanica Marijin Dvor, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je donijelo dopunu rješenja kojim se od petka, 16. oktobra 2020. godine, od 18 sati do ponedjeljka, 19. oktobra 2020. godine, do 06 sati obustavlja saobraćaj svih vozila na dijelu kolovoza ulice Zmaja od Bosne - smjeru Ilidža – Baščaršija na dionici od ukrštanja ulice Zmaja od Bosne – Franje Račkog do raskrsnice ulice Zmaja od Bosne – Vrbanja.
15.10.2020. u 15:14
get url
text

U istom periodu zabranjuje se parkiranje vozila u ulici Franje Račkog u desnoj saobraćajnoj traci, te u ulici Kotromanića u kompletnoj dužini saobraćajnice. Svjetlosna signalizacija u navedenim terminima na raskrsnicama Vrbanja – Vilsonovo šetalište i raskrsnici Kotromanića – Hiseta bit će stavljena u režima "trepčuće žuto".

Saobraćajnicom Vilsonovo šetalište na dijelu raskrsnice sa ulicom Franje Račkog do raskrsnice sa ulicom Vrbanja ostaje u okviru privremene izmjene saobraćaja tj. saobraćaj će se odvijati u dvije saobraćajne trake, dok se ovim dijelom zabranjuje saobraćaj biciklista, saopćio je Press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.