open-navfaktor-logo
search
Saopćio Gras
Za vikend u Sarajevu ponovo obustave saobraćaja zbog trka
Tokom vikenda u Sarajevu će ponovo biti privremeno obustavljen saobraćaj u pojedinim ulicama, a time i gradski prijevoz, zbog održavanja tri trke.
16.09.2022. u 16:08
get url
text

Tako će u subotu, zbog "Prve prosvjetne biciklijade" koja starta od trga naspram gradske Vijećnice i završava na izletištu Stojčevac, od 12 do 13.30 sati doći do privremene etapne obustave u ulicama Avdage Šahinagića, Obala Isa bega Ishakovića, Obala Kulina bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, Rustempašina, Hrasnička cesta, IV Viteške Brigade, Velika aleja i Stojčevac.

- To će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika:

tramvajski saobraćaj će u vrijeme kretanja trkača trasom ovog biti privremeno obustavljen do osiguranja uslova za njegov rad;

autobuske i minibuske linije (31e Vijećnica-Dobrinja, 16b Dom Armije-Koševsko Brdo, 23a Ž. Stanica-Reljevo Dom-Dobroševići, 41 Drvenija-G. Velešići, 27 Ilidža-Hrasnica-Famos, 28 Ilidža-Rakovica-Kobiljača, 30 Ilidža-Hadžići-Drozgometva, 33 Ilidža-Tarčin-Vukovići, 43 Ilidža-Osjek, 46 Ilidža-Vlakovo i 75 Ilidža-Mokrine) čije se trase dijelom poklapaju sa trasom kretanja trkača bit će privremeno obustavljene ili preusmjerene alternativnim trasama u skladu sa uputama policijskih službenika na terenu - saopćili su iz Grasa.

Regulaciju saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a KS u skladu sa situacijom na terenu.

Nakon ove, u subotu slijedi manifstacija "Run Fest", kada će od 16.30 do 23 sata biti privremeno obustavljen saobraćaj u ulicama Zelenih Beretki i Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicom Kulina Bana do raskrsnice sa ulicom Kulovića), te će linija Dom Armije – Koševsko mijenjati polazni terminal i polaziti sa terminala Drvenija.

U nedjelju od 8.30 do 13 sati također će biti privremeno ubustavljen saobraćaj u ulicama Ferhadija, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Halida Kajtaza, Hiseta, Hamze Hume, Terezija, Vrbanja, Vilsonovo šetalište, Topal Osman Paše, Zvornička, Grbavička, Zagrebačka, Obala Kulina Bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih Beretki i Branilaca Sarajeva, što će dovesti do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza.

- Tramvajski saobraćaj će biti privremeno obustavljen. Linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. Autobuska linija Doma Armije – Koševsko mijenjat će polazni terminal i polazit će sa Sutjeske. Trolejbuski saobraćaj će u vrijeme prolaska trkača trasom trolejbusa biti privremeno zaustavljen, osim na relaciji Otoka – Dobrinja. Autobuske linije 18 Drvenija – Pofalići i 41 Drvenija – Gornji Velešići koje djelimičo prolaze ili presjecaju trasu kretanja učesnika utrke biće u kraćem zastoju ili će imati manja preusmjerenja u skladu sa uputama pripadnika MUP-a - naveli su iz Grasa.

U nedjelju je planirana još jedna manifestacija i to povodom EU sedmice urbane mobilnosti koja starta od Osnovne škole "Skender Kulenović" do cilja, Ljetne pozornice Vilsonovo šetalište. Zbog toga će od 15 do 16.45 sati doći će do privremene kratkotrajne etapne obustave saobraćaja što će dovesti do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza putnika. 

- Tramvajski i trolejbuski saobraćaj će u vrijeme kretanja trkača trasom ovih vidova prijevoza biti privremeno obustavljeni do osiguranja uslova za njihov rad. Autobuske i minibuske linije (31e Vijećnica-Dobrinja, 16b Dom Armije-Koševsko Brdo) čije se trase dijelom poklapaju sa trasom kretanja trkača biće privremeno obustavljene ili preusmjerene alternativnim trasama u skladu sa uputama policijskih službenika na terenu - napomenuli su iz Grasa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.