Zabarikadirao se u kuću i pucao na policajce, prijeti da će aktivirati bombu

Objavljeno: 12.08.17 u 19:40

U mjestu Šećerana kod Belog Manastira odvija se prava drama nakon što se porodični nasilnik zabarikadirao u kuću i pucao po policajcima. Prijetio je i bombom. 

Policija pregovara s muškarcem  FOTO: ILUSTRACIJA
Policija pregovara s muškarcem FOTO: ILUSTRACIJA

Iz MUP-a su poslali kratko saopćenje:

- Danas oko 16,01 sati u Policijskoj stanici Beli Manastir zaprimljena je dojava o porodičnom nasilju u mjestu Šećerana. Dolaskom na mjesto događaja počinitelj (1982.) je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu. Tom prilikom nitko nije povrijeđen, a nakon čega se sam zatvorio u stan. Članovi porodice koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u toku – navodi se u saopćenju.

Na adresi 35-godišnjaka policija je najprije intervenirala još u petak 11. augusta, kada je alarmirana zbog navodne svađe u kući. Policajce koji su stigli na intervenciju on je omalovažavao i prijetio im pa je uhapšen. No, pušten je u subotu nakon kriminalističkog istraživanja. Nije mu to očito bila opomena nego je danas ponovno iz njegove kuće odjeknula svađa oko 16 sati.

Kako piše Jutarnji list, radi se porodici teškog socijalnog statusa. Muškarac Z.Š. u vanbračnoj zajednici ima dvoje djece. Žive u malom državnom stanu, u zgradi staroj više od 100 godina. Z. Š. je navodno u čestim sukobima sa komšijom, pa bi te svađe mogle biti, pričaju upućeni, baš sa stambenim pitanjima.