open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zabranjen prijevoz eksplozivnih materija, na nekim putevima otežan saobraćaj
 Zbog prevrnutog teretnog vozila, na auto-putu Prnjavor prema Doboju, saobraća se preticajnom trakom.
01.03.2020. u 08:51
get url
text

Zbog održavanja 2. Memorijalne utrke danas od 08.00 do 13.00 sati usporeno će se saobraćati na magistralnom putu Bosanska Krupa-Bosanska Otoka. Mole se vozači da u pomenutom periodu voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Ugarak), Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Povodom praznika Dana nezavisnosti do sutra (02.03.) do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.