open-navfaktor-logo
search
Današnji podaci
Zabrinjavajuće brojke: U TK broj zaraženih koronavirusom najveći u posljednja dva i po mjeseca
Od 330 urađenih testova na koronavirus, na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla i privatnim klinikama u Tuzlanskom kantonu, pozitivan je 71, saopćio je Krizni štaba Ministarstva zdravstva TK podatke za posljednja 24 sata.
21.10.2020. u 12:45
get url
text

Za to vrijeme na Klinici za zarazne bolesti preminuo je 72-godišnjak iz Gračanice koji je pored COVID-19 imao dijabetes i hipertenziju.

Najviše novozaraženih je u Tuzli, čak 36, u Gradačcu je 11, Živinicama, Kalesiji i Gračanici po četvero, Kladnju i Banovićima po troje, Srebreniku dvoje te po jedno iz Sapne, Lukavca, Doboj Istoka i Čelića. Od 13 općina TK, samo u Teočaku nije zabilježen niti jedan slučaj u posljednja 24 sata.

Ovo je najveći broj oboljelih u TK još od 8. avgusta, kada su u jednom danu zabilježena 74 slučaja zaraze koronavirusom.

U TK je trenutno 438 slučajeva zaraze koronavirusom, hospitalizirano je 36 oboljelih, a od toga su dva pacijenta na respiratoru.

S novim smrtnim slučajem broj preminulih Covid-pozitivnih pacijenata u TK, od početka pandemije do danas, sada iznosi 170.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.