open-navfaktor-logo
search
Povlačenje trupa
Zaharova: Zapadna propaganda je uništena i ponižena bez ispaljenog metka
Rusija je saopćila da se neke njihove vojne jedinice vraćaju u svoje baze dok je njeno ministarstvo vanjskih poslova poručilo da je Zapad "ponižen" zbog upozorenja o invaziji na Ukrajinu.
15.02.2022. u 15:14
get url
text

Ruska vojska saopćila je da izvodi planirane vježbe obuke, uključujući i Bjelorusiju, ali su neke od njih završene tako da je jedan broj vojnika na granici Ukrajine počeo da se vraća u svoje baze danas.

Međutim, navodi se da većina još uvijek izvodi obuku i na kopnu i na moru, a više od 20 ruskih brodova započinju vježbe u Barentsovom moru u utorak, javlja Sky News.

SAD i Velika Britanija upozorile su da je ruska invazija na Ukrajinu "neminovna", vjerovatno u srijedu, jer se više od 130.000 ruskih vojnika okupilo na granici. Rusija je pozvala NATO da ne dopusti Ukrajini ili bilo kojoj bivšoj sovjetskoj zemlji ulazak u NATO - što su Ukrajinci godinama željeli.

Govoreći o objavi Moskve da se neke ruske jedinice vraćaju u svoje baze, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je da će "15. februar 2022. ostati upisan u historiju kao dan kada je zapadna ratna propaganda propala."

- Ponižena i uništena bez ijednog ispaljenog metka - kazala je Zaharova, misleći na "zapadnu propagandu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.