open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Zahvaljujući dojavi građana izbjegnuta tragedija: Starac spašen nakon pada u rijeku Solinu
Na mjesto događaja došli su policija, vatrogasci i Hitna pomoć, a muškarac koji je, između ostalog, zadobio povrede glave, izvučen je iz korita rijeke na nosilima uz pomoć vatrogasaca, ljekara i građana
10.07.2019. u 21:39
get url
text

Stariji muškarac večeras je pao u rijeku Solinu u Tuzli, iza zgrade "Pecara 1" u naselju Skojevska, a spašen je zahvaljujući dojavi građana.

Navodno je riječ o čovjeku koji živi u obližnjoj zgradi, a pao je ispod mosta koji se nalazi na putu ka njegovom stanu. Prema riječima očevidaca nakon pada u betonsko korito rijeke, skotrljao se do vode i nije dozivao u pomoć.

Da se nešto dešava primijetio je dječak u obližnjoj zgradi i alarmirao svoju nanu, koja je krenula tim putem kući da provjeri šta se dešava. Ispod mosta vidjela je čovjeka kako leži, a ubrzo je naišao još jedan prolaznik koji je pozvao pomoć.

Na mjesto događaja došli su policija, vatrogasci i Hitna pomoć, a muškarac koji je, između ostalog, zadobio povrede glave, izvučen je iz korita rijeke na nosilima uz pomoć vatrogasaca, ljekara i građana.

S obzirom da je riječ o čovjeku u poznim godinama, koji nije dozivao u pomoć, prava je sreća da je primijećen u rijeci nakon što je pala noć. Temperatura u Tuzli večeras je oko 15 stepeni Celzijusa i duži boravak u vodi vjerovatno bi bio koban.

Povrijeđeni je zbrinut u vozilu Hitne pomoći, a potom je prebačen na UKC Tuzla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.