Zaimović: BH Telecom će donirati milion KM bolnicama i javnim kuhinjama

Objavljeno: 21.12.16 u 13:45

Skupština BH Telecoma odlučila je da donacije od oko milion KM budu usmjerene kantonalnim zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na teritoriji FBiH.

Parlament FBiH: Zastupnici podržali finansijsku konsolidaciju i razvoj BH Telecoma   FOTO: ARHIV
Parlament FBiH: Zastupnici podržali finansijsku konsolidaciju i razvoj BH Telecoma FOTO: ARHIV

- U narednim danima započet će raspodjela navedenih sredstava - rekao je direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj su poslanici prihvatili Izvještaj o poslovanju BH Telecoma za prošlu godinu.

Tokom razmatranja Izvještaja šef Kluba SDA Ismet Osmanović izrazio je podršku na finansijskoj konsolidaciji i razvoju firme jer su "pozitivni trendovi za svaku pohvalu".

- Ono što bude do nas spremni smo podržati kroz zakonske regulative da BH Telecom posluje što bolje - poručio je Osmanović.

Zastupnik SBB-a Munib Jusufović istakao je da se s pojavom novog menadžmenta u posljednje vrijeme primjećuju pozitivni znaci o pitanju odgovornosti.

- BH Telecom je odgovorna društvena kompanija koja sponzorira mnoge kulturne, vjerske i sportske događaje - kazao je nezavisni zastupnik Ilhan Bušatlić.

Zastupnik SDP-a Enver Bijedić napomenuo je da na ovom tržištu BH Telecom djeluje i nabavlja po zakonu za razliku od M:tel-a, koji djeluje kao privatno preduzeće sa sjedištem u Beogradu.

- BH Telecom terminalnu opremu (kompjutere, mobitele...) nabavlja u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, za šta treba oko pet mjeseci, a M:tel to isporučuje u roku od nekoliko dana - naglasio je Bijedić.

Direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović zaključio je da je dobra praksa da se na ovaj način o BH Telecomu raspravlja i da se problemi razjasne sa zastupnicima.

- Predlažem da se ubuduće i uz naše izvještaje razmatra i izvještaj HT Eroneta i da skupa iznosimo viđenje poslovanja - dodao je Zaimović.