open-navfaktor-logo
search
Muke sa tehnologijom
Zaimović upozoravao zastupnika na sjednici: Duriću, isključi harmoniku
Završena je današnja online sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koja nije mogla ni ova put proteći bez problema. Gubila se konekcija, pojedini zastupnici su uključivali svoje mikrofone kada nije trebalo, a zaboravljali ih uključiti prilikom obraćanja.
19.01.2021. u 14:01
get url
text
Zastupnički dom FBiH online

Svako malo se gubila konekcija, u jednom trenutku u eteru se začula i harmonika, pa je predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović morao više puta intervenirati i upozoravati zastupnike.

- Duriću (Irfan Durić, zastupnik A-SDA) isključi harmoniku. Još jednu sjednicu ćemo održati online. Zadužili smo stručne službe da nam osiguraju adekvatan prostor, veći prostor od onog u kojem smo zasijedali prošli put i da nastavimo raditi isključivo u fizičko prisustvo zastupnika. Molim za strpljenje i meni je ovako puno teže voditi sjednicu - rekao je Zaimović.

Podsjećamo, od početka pandemija koronavirusa ovaj dom ima problema s prostorom jer je riječ o najvećem zakonodavnom tijelu u našoj zemlji, koji broji 98 zastupnika. Njihova parlamentarna sala ne ispunjava epidemiološke uvjete, pa su nekoliko sjednica bili prinuđeni održati u salama sarajevskih hotela, a ostale online.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.