open-navfaktor-logo
search
Predložen pritvor
Zajedno provaljivali u kuće i krali bakrene dijelove kazana za rakiju
Velagić i Zukić sumnjiče se da su na području općine Gradačac zajedno provaljivali u kuće, dvorišta, ostave ili druge objekte i uglavnom krali bakrene dijelove kazana za rakiju
02.11.2018. u 14:04
get url
text

Kantonalno tužilaštvo  uTuzli uputilo je Općinskom sudu u Gradačcu prijedlog za određivanje jednomjesečnog prtvora 21-godišnjem Esedu Velagiću i 36-godišnjem Edisu Zukiću iz Gradačca, zbog sumnje da su kao saučesnici počinili produženo krivično djelo teška krađa. 

Kako navode iz tuzlanskog Kanronalnog tužilaštva, Velagić je osumnjičen i da je sam počinio jedanaest teških krađa.

- Postoji osnovana sumnja da su Velagić i Zukić u periodu od avgusta do oktobra 2018. godine na području općine Gradačac zajedno izvršili šest teških krađa, provaljujući u kuće, dvorišta, ostave ili druge objekte i uglavnom krali bakrene dijelove kazana za rakiju ili u jednom slučaju kazana za kuhanje. Tako su sebi pribavili korist i oštetiti vlasnike za oko 10.000 KM - navodi se u saopćenju Tužilaštva TK.

Velagić je također osumnjičen da je tokom 2017. i 2018. godine izvršio još jedanaest teških krađa na području općine Gradačac, te u jednom navratu u Srebreniku, provaljujući u podrume, ugostiteljske objekte, prodavnice, kioske ili dvorišta i krao alate, tehničku robu, cigarete, hranu i druge vrijednije stvari. Tako je sebi pribavio korist i oštetio vlasnike za iznos od oko 10.000 KM.

Policajci iz Gradačca uhapsili su osumnjičene, te su oni nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva, a postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.