open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Zajedno s rođakom u sačekuši ubio ženinog ljubavnika
Boško Kovačević i Pero Mirović optuženi da su kao saučesnici hicima iz vatrenog oružja ubili Davora Vitića, ljubavnika Boškove supruge Biljane 
22.10.2018. u 16:35
get url
text

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je podiglo, a nadležni sud potvrdio optužnicu protiv Boška Kovačevića (28), kojom ga tereti da je sredinom jula ove godine u Han Pijesku hicima iz puške ubio Davora Vitića (33) iz Milića, ljubavnika njegove supruge Biljane.

Osim Kovačevića, optužnicom je obuhvaćen i njegov rođak Pero Mirović (43), koji je također pucao na Vitića.

Prema nezvaničnim informacijama motiv ubistva je ljubavna afera, koju je Boškova supruga Biljana ranije imala s Vitićem.

Kako se navodi u optužnici, ubistvo se dogodilo 21. jula ove godine na lokalnom putu u mjestu Bogaz kod Han Pijeska. Prethodno je Kovačević putem Facebooka i mobitela primio prijeteće i uvredljive poruke od Vitića, koji je najavio svoj dolazak. Kovačević i Mitrović su se potom dogovorili da ga sačekaju s puškama.

Kada je Vitić svojim "golfom 2" stigao na dogovoreno mjesto i ugledao njih dvojicu kako mu s puškama idu u susret, pokušao je rikvercom pobjeći unazad, ali mu nije uspjelo. Njih dvojica su repetirali oružje i zapucali.

Prema njemu su ispalili dva hica, svjesni da ga na taj način mogu usmrtiti, što su i htjeli, navodi se u optužnici.

Vitić je pogođen čelo, na samoj granici sa tjemenom, a metak je izašao s desne strane potiljka, te je preminuo na mjestu događaja.

Tokom uviđaja pronađene su dvije puške, koje su korištene u ubistvu i koje su upućene na vještačenje da bi se utvrdilo iz koje je Vitić ubijen, te ko je iz nje pucao.

Policija na mjestu ubistva nije odmah pronašla čahure, jer su one bile uklonjene kako bi se zločin prikrio. Čahure je sakrila Biljana, koja je zbog toga bila uhapšena. Tokom ispitivanja se "slomila" i priznala to istražiteljima, te pokazala mjesto gdje je bacila čahure.

Ona je, inače, 11 godina starija od Boška, koji je nosio i njeno prezime.

Mještani Bogaza su ispričali da su ubijenog Vitića i ranije viđali kako se “mota” po selu.

On je ranije ležao u zatvoru zbog pokušaja ubistva bivše djevojke Milene O. u Bratuncu, kada je, zbog ljubomore, pokušao bombom ubiti i sebe i nju.

Također, kao maloljetnik je ubio taksistu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.