open-navfaktor-logo
search
Skupština TK
Zakazana hitna sjednica: Tuzlanski kanton sutra će dobiti novu vladu
Imamo samo jednu tačku dnevnog reda razmatranje i donošenje odluke o potvrđivanje nove vlade TK - rekao je Vujović
19.07.2019. u 11:31
get url
text

Hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će biti imenovana nova vlada zakazana je za sutra u 10 sati, potvrdio je za Faktor predsjednik Skupštine Žarko Vujović.

- Imamo samo jednu tačku dnevnog reda razmatranje i donošenje odluke o potvrđivanje nove vlade TK - dodao je Vujović.

Novi premijer trebao bi biti Denijal Tulumović iz SDA. Ova stranka imat će ministra kulture, sporta i mladih Srđana MIćanovića iz Tuzle, a Fahreta Brašnjić iz Srebrenika trebala bi biti ministrica obrazovanja i nauke. Suad Mustajbašić iz Teočaka kandidat je SDA za ministra finansija, Elviru Herčinoviću iz Gradačca bit će povjerene resor pravosuđa i uprave.

Raspušteni Kantonalni odbor SDP-a Tuzla donio da građevinski inženjer Sulejman Brkić iz Lukavca bude ministar unutrašnjih poslova, a Mustafa Šakić iz Gradačca ministar poljoprivrede.

DF je odlučio da Dajana Čolić iz Lukavca bude ministrica zdravstva, a Elvir Mujkanović iz Srebrenika ministar za boračka pitanja.

Elvir Rožnjaković iz Kalesije kandidat je SBB-a za ministra prostornog uređenja i zaštite okolice, a Tuzlak Edin Buševac za ministra trgovine, turizma i saobraćaja.

Stranka za BiH predložila je Asmira Hasića iz Živinica za ministra privrede, a Admir Hrustanović iz Čelića trebao bi biti ministar rada, socijalne politike i povratka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.