open-navfaktor-logo
search
CIKBiH
Zakoni o izborima i finansiranju političkih stranaka dostupni i slijepim
Da bi ovi zakoni bili dostupni slijepim osobama, bit će objavljeni na web stranici Centralne izborne komisije BiH i web stranici Udruženja slijepih Kantona Sarajevo
01.10.2018. u 14:31
get url
text

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, u partnerstvu sa Centralnom izbornom komisijom Bosne i Hercegovine, a uz finansijsku podršku Vijeća Evrope, realizovalo je projekt snimanja u audioformatu Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Zakoni su snimljeni i tehnički obrađeni u tonskom studiju Udruženja slijepih Kantona Sarajevo na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. 

Da bi ovi zakoni bili dostupni slijepim osobama, bit će objavljeni na web stranici Centralne izborne komisije BiH i web stranici Udruženja slijepih Kantona Sarajevo.

Zakoni na sva tri jezika kopirani su na odgovarajući broj CD-ova i dostavljeni udruženjima slijepih u Bosni i Hercegovini.

Na taj način država Bosna i Hercegovina izvršava jednu od preuzetih obaveza, koje su utvrđene Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom, Jedinstvenom politikom u oblasti invalidnosti u BiH, kao i Preporukama UN Komiteta za prava osoba sa invaliditetom koje su dostavljene Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Udruženja slijepih KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.