open-navfaktor-logo
search
Ne radi za plaću
Zamijenila ju je više od 50 puta: Ovo je dvojnica kraljice Elizabete
Kraljica Elizabeta II (94) prošle godine imala je zakazano gotovo 300 kraljevskih primanja i događanja.
29.10.2020. u 16:15
get url
text

Raspored je to koji bi teško pratili i puno mlađi, a kad znate šta sve nalaže protokol te da svaki značajniji događaj iziskuje probe, postalo je jasno da se radi o tempu koji bi iscrpio bilo koga.

Zato kraljica već 30 godina koristi usluge dvojnice, a o izvjesnoj Elli Slack (62) veliku priču donio je BBC.

 

Ella se, za razliku od dublera pojedinih slavnih osoba, ne predstavlja kao kraljica, ali uskače često Elizabeti za potrebe mnogih generalnih proba.

Dok je bila nešto mlađa, kraljica je često bila na putu, a Slack je rado ispunjavala razne zadatke umjesto nje.

- Bila sam joj zamjena više od 50 puta. Ne izgledam potpuno isto kao ona, ali sam te visine i držanja, a i imamo sličnu frizuru – priča kraljicina dvojnica.

Ispričala je kako je za ovu neobičnu ulogu angažirana slučajno. Bila je u posjeti BBC-u, a oni su tada baš snimali kraljicu.

Kako joj je sunce udaralo u oči, Ella se ponudila da je zamijeni kako bi mogli snimiti kadar, a onda su svi shvatili kako bi od njihove sličnosti mogli imati koristi i u budućnosti.



Ella kaže kako se na svim probama osjeća kao kraljica, a jedino što i dalje ne smije je sjediti u Elizabetinom prijestolju.

Ali vozila se u kraljicinoj kočiji, otvarala parlament, a zanimljivo, za usluge "kraljicine zamjene" nikada nije prihvatila plaću. Pojašnjava kako joj je to bila velika čast.

- Pomogla sam da se odviju neki događaji koji su se prenosili širom svijeta i koje su gledali milioni ljudi. Uvijek ih pratim na televiziji i lijep je osjećaj znati da ste dio toga i da ste pomogli kraljici – dodala je Ella Slack.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.