open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Zapaljen "alfa romeo" u Sarajevu, gorjeli i "audi" te "lexus"
Požar na automobilu parkiranom u Olovskoj ulici u Novom Sarajevu policiji je prijavljen oko pet sati ujutro
21.11.2018. u 11:21
get url
text
get url
text

Sarajevska policija radi na rasvjetljavanju požara do kojih je došlo u Sarajevu, a u kojima su gorjela najprije dva automobila, "alfa romeo" i "audi", a potom i automobil "lexus". 

Požar na automobilu "alfa romeo" u Olovskoj ulici, općina Novo Sarajevo, policiji je prijavljen u noći sa ponedjeljka na utorak, oko pet sati ujutro. Na teren je odmah izašla policijska patrola kao i pripadnici PVB Kantona Sarajevo. 

Požar je lokalizovan  oko 5.40 sati, a nakon obavljenog uviđaja utvrđeno je da je požar namjerno podmetnut pod automobil "alfa romeo" koji je u vlasništvu V. H.  i to posipanjem zapaljive tečnosti po vozilu. Požar se naknadno proširio na "audi" u vlasništvu A. B. iz Sarajeva, a koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Povrijeđenih osoba nije bilo, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. 

Noćas, odnosno u noći sa utorka na srijedu, gorio je automobil "lexus" u Franjevačkoj ulici koja se nalazi u Starom Gradu, potvrđeno nam je u MUP-u KS.

Policija nakon obavljanja uviđaja i izuzimanja tragova sa požarišta nastavlja rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.