open-navfaktor-logo
search
Rok 45 dana
Započela sanacija ulice Braće Begić na Koševskom Brdu
Sanacija ulice Braće Begić u sarajevskom naselju Koševsko Brdo u dužini 410 metara, počelo je danas i treba da se završi za 45 dana.
22.07.2020. u 13:52
get url
text

Ovaj projekat finansira Općina Centar u čijem je budžetu osigurano 258.900 maraka. Tim povodom načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem obišao lokaciju gdje su u toku radovi na sanaciji pomenute ulice, tačnije od raskrsnice ulica Braće Begić i Nusreta Šišića Dede. 

- Na ovoj dionici, u prvoj fazi projekta, predviđeno je mašinsko frezanje kompletne saobraćajne konstrukcije i uklanjanje oštećenog asfalta na lijevoj strani trotoara. Planirana je i zamjena oštećenih ivičnjaka i ugradnja novih, te polaganje novog asfalta duž saobraćajnice i trotoara. Projektom je također predviđena sanacija oštećene ograde i nivelacija šahtova, šibera i slivnika. U drugoj fazi projekta od početka ove ulice, odnosno od raskrsnice sa ulicom Antuna Hangija, bit će izvedeni radovi na isti način kao i u prvoj fazi - objasnila je Nedžmija Muhamedbegović, iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar. 

Bit će ugrađeni novi slivnici za odvod površinskih voda, te se na šest šahtova ugraditi novi poklopci od livenog željeza koji mogu podnijeti saobraćaj teških motornih vozila. Prilikom ugradnje novih betonskih ivičnjaka bit će postavljeno 206 metara standardnih, te 721 metar izdignutih ivičnjaka s ciljem sprečavanja nepropisnog parkiranja motornih vozila, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

Pošto je sanacija drugih dijelova Ulice braće Begić obavljena ranije, odlučeno je da sada bude obuhvaćen dio saobraćajnice i trotoara koji nije prethodno saniran odnosno dijelovi sa najvećim oštećenjima. Tokom trajanja ovih radova doći će do izmjena režima saobraćaja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.