Akcija FUP-a

Zaposlenik Ministarstva za pitanja boraca uhapšen zbog izdavanja lažnih uvjerenja o vojnom stažu

Objavljeno: 23.10.2018. u 10:26

Pronađeno je oko četrdeset pečata za koje se sumnja da su korišteni prilikom krivotvorenja kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Dragana Majstorovića, zaposlenika Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, on je osumnjičen da je tokom 2017. godine uzeo novac za izdavanje fiktivnih uvjerenja o vojnom stažu.

- U toku jučerašnjeg dana pripadnici FUP-a izvršili su pretrese kancelarije, stana i automobila u vlasništvu osumnjičenog. Pronađeno je oko četrdeset pečata za koje se sumnja da su korišteni prilikom krivotvorenja kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku - kazali su u Tužilaštvu.  

Nakon kriminaslitičke obrade u Federalnoj upravi policije, osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije