Zapušteni košarkaški teren u Hrasnici pretvara se u pravi sportski biser

Objavljeno: 13.08.17 u 15:01 Autor: D. S.

Udruženje "Je li za basket" nedavno je uz podršku lokalne zajednice i partnera obnovilo nekoliko košarkaških igrališta u općini Centar, a čini se da su akcije ovog udruženja poslužile kao inspiracija i motivacija stanovnicima ilidžanskog naselja Hrasnica i uposlenicima Sportskog centra Hrasnica.

Već nekoliko godina košarkaško igralište u Sportskom centru Hrasnica, u kojem se nalazi i stadion Famosa, gdje je ranije trenirala fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, bilo je u prilično lošem, dotrajalom i zapuštenom stanju.

S obzirom da su se sportske aktivnosti u Sportskom centru Hranica odvijale i tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, iako je neprijateljska linija bila udaljena tek par stotina metara, lokalno stanovništvo zajedno sa uposlenicima SC-a krenulo je u obnovu košarkaškog igrališta.

Marljive ruke uposlenika ubrzo su dobile i finansijsku podršku građana kojima je stalo da košarkaško igralište poprimi novi izgled.

Pojedinačne donacije ali i pomoć građana pri izvođenju radova brzo je mijenjala izgled košarkaškog igrališta, na kojem se uvijek igrao kvalitetan basket. Kiša koja je pala jučer kratko je obustavila radove, ali sigurno je da će radovi na košarkaškom terenu biti gotovo u narednih nekoliko dana, kada će teren ponovo zablistati u punom sjaju.