open-navfaktor-logo
search
Prijedor
Zasmetao im komenatar da divlje voze, ušli u dvorište i brutalno pretukli tri osobe
U dvorištu ispred porodične kuće fizički napali 38-godišnjaka iz Prijedora, kojem su nanijeli teške tjelesne povrede, dok su 40-godišnjaku i maloljetnoj osobi nanijeli lakše tjelesne povrede
31.10.2019. u 08:46
get url
text

Prijedorčane Dragana R. (23), Dragana D. (40), Gordana M. (21) i Banjalučanina Dejana M. (20) uhapsili su sinoć pripadnici Žandarmerije Policijske uprave Prijedor zbog sumnje da su pretukli tri osobe iz Prijedora od kojih je jedna maloljetna.

Oni su jučer u dvorištu ispred porodične kuće fizički napali 38-godišnjaka iz Prijedora, kojem su nanijeli teške tjelesne povrede, dok su 40-godišnjaku i maloljetnoj osobi, koji su se također nalazili u dvorištu, nanijeli tjelesne povrede.

Pripadnici Policijske uprave Prijedor brzom i efikasnom reakcijom su oko 21 sat identifikovali i uhapsili osumnjičene, dok je povrijeđenima ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici Prijedor.

Tridesetosmogodišnjak koji je zadobio teške povrede zadržan je na daljnjem liječenju.

Prema nezvaničnim informacijama, teško pretučeni Prijedorčanin (38) je u utorak sjedio u dvorištu svoje kuće s bratom (46) i njegovim maloljetnim sinom.

Tada je ispred njihove kuće velikom brzinom prošao automobil "fiat bravo" i taj muškarac (38) je, navodno, samo prokomentarisao njihovu divlju vožnju.

Rekao je bratu: "Vidi kako ovi voze, ubit će nečije dijete" – kazao je za Srpskainfo izvor blizak istrazi.

On je dodao da je očito na "fiatu" bio otvoren prozor i da su to mladići iz vozila čuli.

– Samo nakon nekoliko trenutka poslije  automobil "fiat" se vratio pred njihovu kuću, mladići su izašli iz vozila i odmah počeli galamiti na vlasnika i njegovog brata. Galamili su: "Ko divlje vozi, ko će ubiti dijete?" i slične stvari – ispričao je isti izvor.

Nakon što su ih brutalno pretukli, sjeli su u automobil i pobjegli, a policija ih je nedugo potom pronašla i uhapsila-.

Protiv njih će Okružnom tužilaštvu u Prijedoru biti podneseni izvještaji zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.