Male tajne

Zašto najlonsku fresh foliju trebamo držati u zamrzivaču?

Objavljeno: 12.11.2018. u 16:42

Iako je vrlo korisna, ova folija može nam zadavati probleme zbog svoje ljepljivosti, što je čini nezgodnom za rukovanje

FOTO: ILUSTRACIJA

Prozirna prijanjajuća fresh folija je nezaobilazno sredstvo u gotovo svakoj kuhinji. Služi za pakiranje i zamotavanje kako bi se što hrana sačuvala od kvarenja i što duže ostala svježa.

Iako je vrlo korisna, ova folija može nam zadavati probleme zbog svoje ljepljivosti, što je čini nezgodnom za rukovanje. Obično je držimo u nekoj ladici u kuhinji, ali postoji bolje mjesto.

Zato ćemo vam otkriti trik koji će "ukrotiti" fresh foliju i rukovanje njom učiniti puno lakšim – foliju treba čuvati u zamrzivaču! Hladan zrak smanjit će elektricitet folije, zbog čega više neće biti toliko ljepljiva.

Kada foliju izvadite iz zamrzivača, moći ćete zamotati namirnice, a nakon kratkog vremena opet će postati dovoljno ljepljiva da dobro prianja i ne odmota se. Ako ste u žurbi, pomoći će i ako foliju držite u zamrzivaču svega 15 minuta prije nego što ćete je upotrijebiti kako bi se smanjila njena ljepljivost.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije