open-navfaktor-logo
search
Tajni susret
Zašto Radončić krije da se sastao sa vladikom Sergijem?
Susretu Radončića i vladike Sergija prisustvovao i Hamdija Lipovača, nekadašnji načelnik Bihaća i istaknuti kadar SDP-a BiH.
05.09.2018. u 15:48
get url
text

Tokom nedavne posjete Unsko-sanskom kantonu, Fahrudin Radončić je izvijestio javnost o svakom svom koraku, ali je prešutio jedan koji se nije našao na stranicama njegovih stranačkih medija.

Naime, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić sakrio je informaciju da se u USK sastao sa pravoslavnim sveštenicima, odnosno sa episkopom bihaćko-petrovačkim Sergijem.

Sama posjeta, naravno, nije sporna i međureligijski dijalog je potreban i poželjan, ali je veoma zanimljiva činjenica da je Radončić odlučio uskratiti javnost za informacije o spomenutom susretu.

Interesantno je, također, da je susretu Radončića i vladike Sergija prisustvovao i Hamdija Lipovača, nekadašnji načelnik Bihaća i istaknuti kadar SDP-a BiH.

Na zvaničnoj stranici Srpske pravoslavne crkve navodi se da je vladika Sergije pozvao Radončića da "oprostimo jedni drugima, okrenemo se boljoj budućnosti i zajedničkom životu".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.