- SDA je na uvrede odgovorila isključivo istinom i činjenicama o Fahrudinu Radončiću i Denisu Bećiroviću, a to što im istina i činjenice o njima samima ne odgovaraju i što ih smatraju "prljavim" je njihov, a ne problem SDA. S obzirom na to da su se kandidati SBB-a i SDP-a, suočeni sa istinom koje se očigledno plaše, iznenada opredijelili za vođenje "pozitivne kampanje", svoj strah od istine pokušavaju prikriti ispraznim populističkim frazama lišenim suštine – poručuju iz SDA.

Navode da "građani Bosne i Hercegovine bi zaista htjeli čuti nešto više o "konkretnim rješenjima" i "konkretnim rezultatima" koje spominje Denis Bećirović, ili o "ekonomskim projektima" koje najavljuje Fahrudin Radončić, ali oni ih, očigledno, ljubomorno čuvaju od očiju javnosti. Zapravo ih nemaju!".

- Jedini konkretan stav kojeg ova dvojica kandidata i stranke kojima pripadaju imaju jeste stav o SDA, stav o konkretnim potezima SDA, ali i utemeljenu zajedničku potrebu da izbjegnu bilo kakvu odgovornost za budućnost države Bosne i Hercegovine i svih njenih građana, osim njih samih. Da je Fahrudin Radončić lider smutnje, a Denis Bećirović lider populizma, jasno je svim građanima ove zemlje i niti jedna laž o SDA koju izreknu to neće promijeniti. Za svaku neistinu, dobit će istinu. Ogolit ćemo svu njihovu populističku demagogiju, i razbistriti sve njihove spinove i smutnje – stoji u saopćenju SDA.