open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva odluka
Zašto su na Grbavici odlučili promijeniti format ulaznice?
Treću ovosezonsku utakmicu Plavih na Grbavici, prema zvaničnoj objavi iz Zvoničke 27, pratio je 6.071 gledalac
19.08.2019. u 13:35
get url
text

Remijem protiv Slobode na domaćem terenu fudbaleri Željezničara osvojili su jedanaesti ovosezonski bod. Uprkos neriješenom ishodu u susretu protiv starog rivala, izabranici Amara Osim zadržali su lidersku poziciju na premijerligaškoj tabeli, a treću ovosezonsku utakmicu Plavih na Grbavici, prema zvaničnoj objavi iz Zvoničke 27, pratio je 6.071 gledalac.

Željezničar je u procesu rekonstrukcije stadiona, uz finansijsku podršku UEFA-e i N/FSBiH, instalirao savremeni sistem kontrole ulaznica, pa tako na Grbavici, zahvaljujući investiciji vrijednoj 390.000 KM, uvijek raspolažu s preciznim brojem gledalaca na svim domaćim utakmicama.

Izgled ulaznice za susret 3. kola PLBiH protiv Zrinjskog

Za razliku od susreta protiv Borca i Zrinjskog, ulaznica za meč sa Slobodom pretrpjela je određene promjene u svom dizajnu i izgledu. U odnosu na ulaznice s početak ove i iz prošle sezone, koja je bila u vodoravnom formatu, karta za utakmicu Željezničar - Sloboda, ovoga puta bila je uspravnog formata.

Izgled karte za meč Željezničar - Sloboda

Kako nam je potvrđeno iz kluba, Željezničar se na ovaj potez odlučio kako bi dodatno ubrzao proces ulaska na stadiona i samim tim smanjio potencijalne gužve na ulazima, te kako bi gledaoci imali što manje komplikacija prilikom učivatanja svojih ulaznica.

I u nastavku sezone publika će na stadion Grbavica ulaziti uz ulzanice koje će biti identičnog formata kao i za susret protiv Slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.