open-navfaktor-logo
search
Bivši članovi NB-a
Zastupnici Federalnog parlamenta Hodžić i Voloder pristupili SDA
Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dženana Hodžić i Elmedin Voloder te predsjednik Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona Ramiz Karić, bivši članovi Nezavisnog bloka, pristupili su danas Stranci demokratske akcije (SDA).  
18.06.2020. u 15:16
get url
text

Hodžić je istakla da je njen izbor SDA, jer tu pronalazi, kako je rekla, stabilan program rada, ali i kapacitet koji to može da podrži i realizira.

Naglasila je da je u proteklih godinu i po dana, od kada obnaša funkciji zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, imala priliku da sarađuje sa SDA te davati svoje sugestije i primjedbe.

- Današnje pristupanje SDA je samo formalnost gdje samo potvrđujem da podržavam koncept i program SDA i prepoznajem njihov kapacitet kao stranku s najbrojnijim članstvom - istakla je Hodžić.

Šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Osman Ćatić istakao je da je to samo verifikacija njihovog rada i doprinosa.

- Nama je drago da nam se pridružuju mladi i obrazovani ljudi koji su prepoznati u svojim lokalnim zajednicama. Njihovo znanje i iskustva će nas obogatiti - istakao je Ćatić.

Njihovim ulaskom u SDA, zaključio je, Klub SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH će imati 30 zastupnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.