open-navfaktor-logo
search
Neće raditi do daljnjeg
Zastupnički dom FBiH odgodio sjednicu, navode da se "stavljaju na raspolaganje" Štabu CZ FBiH
Kolegij Zastupničkog doma Federalnog parlamenta oglasio se saopćenjem za javnost nakon sjednice koju su danas održali. 
19.03.2020. u 14:46
get url
text

S obzirom na novonastalu situaciju i proglašenje stanja prirodne nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), kako navode, "na području Federacije Bosne i Hercegovine", obavještavaju javnost da Zastupnički dom odgađa sjednicu zakazanu za srijedu 25.marta 2020. godine do daljnjeg. Kolegij u svom saopćenju navodi kako to rade iz "predostrožnosti i odgovornosti prema građanima".

Kolegij Zastupničkog doma "pozdravlja sve poduzete mjere za zaštitu zdravlja stanovništva od strane Federalnog štaba civilne zaštite". Uz poruku da oni neće raditi do daljnjeg, pozivaju Vladu Federacije BiH da "osim pojačane i prioritetne brige o zdravlju i životima građana, posebnu pažnju posveti zaštiti i očuvanju privrednih subjekata koji već osjete ozbiljne posljednice nastale epidemijom koronavirusa".

- Kako bi ublažili posljedice, potrebno je da svi zajedno uložimo dodatne napore, jer isključivo koordiniranim aktivnostima možemo pomoći očuvanju ekonomske stabilnosti privrednog sektora u BiH - navodi Kolegij Zastupničkog doma.

Međutim, navode kako su spremni se angažovati, ako im se kaže šta da rade. 

- Kolegij Zastupničkog doma izražava spremnost, te poziva sve zastupnike Zastupničkog doma da se, u skladu sa svojom stručnom spremom i kompetencijama, stave na raspolaganje Federalnom štabu civilne zaštite i svim građanima sada kada nam je potreban svaki oblik solidarnosti i razumijevanja s ciljem ublažavanja posljednica globalnog epidemiološkog udara navode. 

Zastupnički dom u želji da se zaštiti zdravlje stanovništva i očuva likvidnost privrednih subjekata, stoji u saopćenju, "u svakom trenutku je spreman zakazati i održati sjednicu ukoliko bude potrebe da se razmatraju zakonski akti koji će na bilo koji način pomoći suzbijanju epidemije koronavirusa".

- Pozivamo i molimo sve građane da poštuju naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i nadležnih institucija, te pokažu ekspremnu odgovornost prema sebi i svojoj okolini - stoji u saopćenju Kolegija Zastupničkog doma. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.