Zastupnik u Parlamentu FBiH Omer Škaljo isključen iz SDA

objavljeno: 13.02.2018. u 11:55

U ponedjeljak je održana sjednica Općinskog izvršnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Zenica, na kojoj je donesena odluka da se iz stranke isključe zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Omer Škaljo te Miralem Redžić, Kemal Efendić i Selmir Čolaković. 

Procijenjeno je da je navedena četvorka djelovala protivno Statutu stranke, a odluka o njihovom isključenju je donesena jednoglasno.

- Na ovaj je način, nakon Izborne skupštine održane 3. februara, novoformirani Općinski izvršni odbor beskompromisno krenuo u reformu zeničke SDA, njeno čišćenje od karijerista i nesposobnih kadrova koji su u posljednje vrijeme narušavali ugled najjače političke organizacije u BiH. Zenička SDA okreće novi list u svom radu i nastavit će sa reformskim procesima o čemu će javnost u svakom momentu biti obaviještena. Istrajat ćemo na uklanjanju onih koji SDA vide kao odskočnu dasku za ostvarenje ličnih interesa i u punom kapacitetu ćemo se posvetiti kadrovskom osvježenju, institucionalnom jačanju i promovisanju temeljnih vrijednosti na kojima je SDA nastala i opstala na političkom tlu BiH – saopćeno je iz ove stranke.

Škaljo je, podsjećanja radi, krajem prošle godine uputio entitetskom organu zakonodavne vlasti zahtjev za otpremninu u iznosu od 15.000 KM radi odlaska u penziju.

VEZANI TEKST - Vanredna skupština SDA Zenica: Nezir Pivić izabran za predsjednika