Zatražen pritvor: Seksualno zlostavljao troje djece uzrasta od 7 do 11 godina?!

Objavljeno: 19.05.17 u 15:54 Autor: M. M.

Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog O. M. (26), iz općine Bosanska Gradiška, zatražio je danas od Okružnog suda u Banjoj Luci da mu odredi jednomjesečni pritvor, zbog postojanja sumnje da je počinio produženo krivično djelo spolno nasilje nad djetetom, te zadovoljenje spolnih strasti pred drugim.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Osumnjičeni je krivično djelo počinio u vremenskom periodu od juna 2016. godine do 17. maja ove godine na području općine Gradiška, na štetu troje maloljetne djece, uzrasta od sedam do jedanaest godina, potvrđeno je iz banjalučkog Tužilaštva.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. Pritvor je zatražen i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela. Također, postoji bojazan da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenju javnosti - kazala je Maja Đaković Vidović, glasnogovornica Tužilaštva u Banjoj Luci.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.