Zatražen pritvor za dilere: Poznat identitet uhapšenih u akciji "Rover"

objavljeno: 13.09.2017. u 13:17

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nakon ispitivanja osumnjičenih, Sudu BiH uputilo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za troje uhapšenih u akciji "Rover".

Mjera pritvora predložena je zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo počiniti neko od krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Pritvor je predložen za Srebrenka Balavca (55) iz Stoca, Smailu Balavac (51) iz Mostara i Nikolu Hrstića (53) iz Ljubuškog, potvrđeno je iz Tužilaštva.

Oni su uhapšeni u akciji provedenoj po nalogu Tužilaštva BiH usmjerenoj na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.

- Osumnjičeni su pod istragom da su, zajedno sa njima poznatim osobama sa područja Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao organizirana kriminalna grupa, duži vremenski period nabavljali opojnu drogu skank i vršili distribuciju i preprodaju te droge na području Mostara, Hercegovine i širom BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tokom provedene istrage, pretresa i hapšenja, zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, oružja i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

VEZANI TEKST- SIPA o akciji u Mostaru: Pronađeno preko 10 kilograma skanka