open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Zatražen pritvor za Nenada Vukovića zbog sumnje da je lopatom ubio rođaka
O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci
29.10.2018. u 13:39
get url
text

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja Nenada Vukovića (61) iz mjesta Rekavice kod Banje Luke, koji se sumnjiči za ubistvo svog rođaka Radeta Vukovića (75), predložio je banjalučkom Okružnom sudu da mu odredi jednomjesečni pritvor. 

Vuković se sumnjiči da je ubistvo počinio 26. oktovra u vremenskom periodu od 6.30 do 6.55 sati u mjestu Rekavice, zaseok Bare, kada je nakon kraće svađe sa oštećenim Radetom Vukovićem, metalnim dijelom lopate i njenom drvenom drškom, svom rođaku nanio više udaraca u glavu, te je Rade od zadobijenih povreda preminuo na mjestu.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti - saopćili su iz tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.