Zatražen pritvor za šestericu uhapšenih u akciji "Avatar"

Objavljeno: 06.12.17 u 15:53 Autor: B. S.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je danas jednomjesečni pritvor za šest osoba uhapšenih u jučerašnjoj akciji "Avatar" u kojoj je razbijena 12-člana narkogrupa.

Pritvor je predložen za Stefana Petrovića, Božidara Maksimovića, Firasa Hodžića, Sanida Ćuluma, Aleksandra Stanišića i Denisa Handana.

Policija je tužilaštvu dostavila izvještaj i protiv Gorana Milanovića, koji se već nalazi u pritvoru, kao i protiv Tomislava Ateljevića, Ernada Alagića, Benedija Đukanovića, Vladimira Vranješa i Branislava Ćulibrka, a koji su pušteni da se u nastavku postupka
brane sa slobode.

- Tužilac je stavio prijedlog za pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke ili ponoviti krivično djelo – navedeno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

O prijedlogu za pritvor odlučiće Okružni sud Banja Luka.

Akcija "Avatar" započela je još 2. augusta ove godine, a jučer su je sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i PU Banja Luka, pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Tokom akcije pretreseno je 17 lokacija na području Banje Luke, Laktaša, Skender Vakufa i Trebinja, a pronađeno je i oduzeto preko dva i po kilograma marihuane, oko 749 grama spida, 26 grama kokaina, mobilni telefoni i nosači sim kartica, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osim zapljene droge, rasvijetljeno je i jedno krivično djelo teška krađa, odnosno krađa džipa dacia u Srpcu 21. novembra ove godine.