open-navfaktor-logo
search
Reakcija navijača
Zatražena hitna sjednica Skupštine FK Sloboda
UG Prijatelji FK Sloboda zatražili vanrednu sjednicu Skupštine kluba
26.08.2019. u 19:15
get url
text

Burno je posljedjih dana u Slobodi. Uprkos tome što ekipa na startu Premijer lige BiH pravi sasvim solidne rezultate, dojam o stogodišnjaku s Tušnja pokvarili su istupi pojedinih članova stručnog štaba koji su progovorili o teškoj finansijskoj situaciji o klubu.

Nakon svga oglasili su se i iz UG Prijatelji FK Sloboda, koji su zatražili vanrednu sjednicu Skupštine kluba. Njihovu reakciju prenosimo u cjelosti.

- Povodom posljednjih medijskih istupa članova stručnog štaba o određenim neizmirenim obavezama prema igračima i članovima stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, UG Prijatelji FK Sloboda putem svojih članova u Skupštini kluba, a u skladu sa članom 32. Statuta FK Sloboda, podnosi zahtjev za održavanje vanredne sjednice skupštine kluba. Zahtjev je uz obrazloženje upućen predsjedniku Skupštine Kemalu Kureviću i potpredsjednicima - navode iz UG Prijatelji FK Sloboda, uz obrazloženje:

-  Vanredna sjednica Skupštine saziva se izuzetno, u slučaju nepredviđenih teškoća u radu, poremećaja međuljudskih odnosa u Klubu ili drugih okolnosti kada je ugrožen rad i vitalni interesi Kluba. Aktuelni Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Seadom Kozlićem treba istrpiti kritiku usljed nastale situacije, te iskoristiti sve resurse da se u narednim danima otklone nastale poteškoće i izmire dogovorene obaveze. Međutim, ukoliko postoje okolnosti koje nisu vidljive oku običnog navijača onda je razlog više za održavanje skupštine na kojoj UO treba izložiti aktuelno stanje, plan rada sa akcentom na finansijski aspekt, ali i mjesto na kojem će biti obrazloženo zašto je i po čijem odobrenju 3/4 sredstava predviđenih kroz gradskih budžet za rad kluba u 2019. godinoj iskorišteno još u prvom kvartalu. Svakako, očekujemo da ova Skupština izađe iz negativnog trenda manjka aktivnog učešća prisutnih članova - saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.