Banja Luka

Zatukao ga lopatom: Vuković optužen za ubistvo bliskog rođaka

Objavljeno: 06.12.2018. u 15:31 Autor: B. S.

Nenad je Radeta prvo udario lopatom u čelo, a nakon što je pao zadao mu je još udaraca uslijed kojih je došlo do preloma lobanje i oštećenja mozga od čega je preminuo na mjestu

FOTO: B. SPASENIĆ

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Nenada Vukovića (61) za ubistvo Radeta Vukovića (75) čije je beživotno tijelo pronaženo 26. oktobra u zaseoku Bare u mjestu Rekavice kod Banje Luke. Dvojica Vukovića su inače bili rođaci.

U optužnici se navodi da je kobnog dana između šest i sedam sati ujutro, Nenad Vuković krenuo prema njivi da veže konja na ispašu i sa sobom ponio metalnu lopatu i malu sjekiru. Idući prema parceli, ugledao je Radeta Vukovića sa kojim je prije tri do četiri mjeseca imao sukob u vezi sječe šume.

Kada su se sreli, ponovo su se posvađali, te je Nenad udario Radeta"metalnim dijelom lopate u čelo" stoji u optužnici.

- Usljed udarca oštećeni je pao na asfaltnu podlogu lokalnog puta, kada mu je Nenad Vuković prišao i za vrijeme dok je ovaj ležao, zadao mu još najmanje četiri udarca lopatom i drvenom držalicom u čeonom i potiljačnom dijelu glave. Usljed udaraca, oštećeni je zadobio povrede u predjelu glave – navedeno je u optužnici, koja je dijelom anonimizirana.

U optužnici su detaljno opisane brojne povrede koje su Radetu nanesene, te je istaknuto da su nastupili "višestruki prelomi lobanje, usljed čega su oštećeni za život važni
moždani centri, zbog čega je na licu mjesta nastupila smrt".

- Od udaraca je pukla drvena držalica lopate, a metalni dio spao sa držalice. Osumnjičeni je uzeo otpali metalni dio lopate i držalicu i odnio na svoje porodično imanje gdje ih je sakrio – dodaje se.

Nenad Vuković je optužen da je metalni dio lopate sakrio ispod poda pomoćnog objekta na svom imanju, a drvenu držalicu zatrpao đubretom.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije