open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Zatvorskom policajcu repetirao pištolj na čelo: Policija uhapsila Damira Delića
Četrdesetogodišnji Damir Delić iz Sarajeva, za kojim se tragalo zbog prijetnji zatvorskom policajcu E. K., uhapšen je sinoć u Sarajevu.
29.05.2020. u 12:22
get url
text

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, on je sinoć u 22.30 sati uhapšen u Kolodvorskoj ulici zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

- Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a D. D. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela - navodi se u informaciji iz MUP-a KS.

Delić, višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, sumnjiči se da je sinoć oko 18 sati, u naselju Boljakov Potok, zavodskom policajcu iz KPZ-a Sarajevo prislonio pištolj uz glavu.

Kako smo ranije objavili, policajac E. K. na povratku s posla došao je automobilom pred kuću, gdje je primijetio parkirano vozilo iz kojeg je izašao Delić, s pištoljem u ruci.

Istrčao je iz vozila i prišao do automobila policajca, otvorio vrata, stavio mu pištolj na čelo, kazavši mu: "Hoćete li me opet onako držati u samici?"

Zatim je repetirao pištolj, a potom se okrenuo, utrčao u vozilo i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Pronašli su ga i uhapsili pripadnici Treće policijske uprave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.