open-navfaktor-logo
search
Posjeta
Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić donirano 10.000 KM
Trenutno nismo u dobroj finansijskoj situaciji i vaša pomoć će nam zaista dobro doći. Želja nam je stvoriti uslove evropskog standarda i zbog toga nam je potrebna podrška. U Zavodu je trenutno smješteno oko 350 štićenika, kazao je Salić
27.08.2019. u 12:12
get url
text

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić boravio je u prostorijama JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, gdje je sa direktorom Redžepom Salićem potpisao protokol kojim se iz budžeta Općine Centar za 2019. godinu obezbjeđuju sredstva u iznosu od 10.000 maraka u svrhu nabavke mašina i sušilica za pranje veša.

Prilikom posjete načelnik Ajnadžić, zajedno sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sulejmanom Haljevcem, te pomoćnicom načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić, obišao je prostorije Zavoda, gdje ga je direktor Salić upoznao sa načinom rada i trenutnom situacijom u Zavodu.

- Prije svega želim vam se zahvaliti na posjeti. Trenutno nismo u dobroj finansijskoj situaciji i vaša pomoć će nam zaista dobro doći. Želja nam je stvoriti uslove evropskog standarda i zbog toga nam je potrebna podrška. U Zavodu je trenutno smješteno oko 350 štićenika - kazao je Salić.

Zavod Pazarić je javna ustanova čija djelatnost je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i osposobljavanje za život i rad prema preostalim sposobnostima i sklonostima i provođenje radne aktivnosti djece i mladih sa smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombinovanim smetnjama. U Zavodu borave osobe sa invaliditetom, odnosno intelektualnim poteškoćama u razvoju.

JU Zavod Pazarić vodi brigu o korisnicima sa područja cijele Bosne i Hercegovine i najstarija je ustanova iz ove oblasti u našoj državi, saopćeno je iz Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.