open-navfaktor-logo
search
Više od 2.000 učesnika
Završen 12. Sarajevo Business Forum: Snažna podrška za ulaganja i inovacije u regionu
Snažnom porukom o potrebi za poslovnom suradnjom i inovacijama u izgradnji bolje budućnosti kako Bosne i Hercegovine, tako i cijelog regiona, Evrope i svijeta, završen je najveći poslovni događaj u regiji, 12. Sarajevo Business Forum, saopćili su organizatori.
18.05.2023. u 20:38
get url
text

Bosna i Hercegovina se još jednom uspjela pozicionirati kao centar svjetskog poslovnog svijeta. U dva dana 12. Sarajevo Business Forum je posjetilo više od 2.000 učesnika iz više od 50 zemalja svijeta i više od 200 akreditovanih novinara.

Zadnji dan 12. Sarajevo Business Foruma bio je u znaku zanimljivih panela pod naslovima Budućnost finansijske industrije - Stvaranje vrijednosti u digitalnom dobu: Finansijska perspektiva, Otpornost i inovacije: poticanje ulaganja i rasta turizma i Uspješne investicijske priče regiona.

Tokom završne ceremonije, direktor Sarajevo Business Foruma Dino Selimović je izrazio zadovoljstvo što su sudionici foruma imali priliku razmijeniti ideje i zajednički raditi na izgradnji bolje budućnosti za sve ljude.

- Sarajevo Business Forum je platforma koja promiče suradnju i inovacije među poslovnim zajednicama Balkana i cijelog svijeta. Ovaj događaj je prilika da zajedno radimo na izgradnji bolje budućnosti za sve ljude, a poslovna zajednica igra ključnu ulogu u tome - rekao je Selimović.

Forum je pokazao da je zajednička vizija, saradnja i inovacije ključ za uspjeh u razvoju ekonomije i društva. Sarajevo Business Forum se pokazao kao platforma koja može ujediniti ljude iz različitih zemalja i kultura, te im pružiti priliku za izgradnju bolje budućnosti.

Organizatori navode i "uz snažnu poruku koja je poslana na ovogodišnjem forumu, sigurni smo da će suradnja i inovacije nastaviti biti glavni pokretači razvoja BiH i regije, te da će Sarajevo Business Forum i dalje biti platforma koja će promicati te vrijednosti".

Sarajevo Business Forum, organizira Bosna Bank International (BBI) u suradnji sa svojim dioničarima Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom i Abu Dhabi islamskom bankom u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo i brojnim domaćim i inostranim partnerima.

Ovaj događaj se organizira pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te brojnim drugim domaćim i inostranim partnerima: JP Autoceste FBiH, Turkish Airlines, Uniqa osiguranje, Aerodrom Sarajevo, BH Telecom, Turistička zajednice Kantona Sarajevo, Bimal, Union Banka, Vijeće stranih investitora i druge institucije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.