open-navfaktor-logo
search
Borba protiv korone
Završen i drugi krug sistemske dezinfekcije u Novom Sarajevu
Drugi krug sistemske dezinfekcije javnih površina na području cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo izvršen je sa petka na subotu, 17. i 18. aprila ove godine, kao nastavak aktivnosti Štaba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo na sprečavanju širenja bolesti izazvane korona virusom (COVID-19).
19.04.2020. u 11:23
get url
text

U cilju povećanja i poboljšanja higijensko-epidemiološke situacije, prije same dezinfekcije cjelokupnog prostora općine, radnici KJKP "Rad" izvršili su temeljito pranje nvosarajevskih saobraćajnica, kako bi učinak bio kompletan.

Sistemskom dezinfekcijom bile su obuhvaćene javne površine na području općine, a ekipe koje su bile na terenu radile su i ručno na dezinfekciji parkovskih površina. U ovom procesu, kao i prvi put, korištena je tehnologija koja nije opasna za zdravlje ljudi i životinja.

Navedena akcija dezinfekcije teritorija općine pripremana je više dana, a u istoj su učestvovali općinski Štab civilne  zaštite, pripadnici Vatrogasne jedinice "Novo Sarajevo 1934" i Treće policijske uprave, zatim radnici KJKP "Rad", te predstavnici mjesnih zajendica.

Za izvođenje sistemske dezinfekcije na području Općine Novo Sarajevo zadužena je firma "Sanitacija" d.o.o. Sarajevo.

- Još jednom apelujemo na sve građane da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, pridržavaju svih uputa kriznih štabova, uključujući i Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo - saopćila je Općina Novo Sarajevo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.