open-navfaktor-logo
search
Zajednička ulaganja
Završena obnova sarajevskog tunela Ciglane
Prolaskom prvih automobila danas je ozvaničen završetak radova na sanaciji tunela na Ciglanama.
13.11.2020. u 15:57
get url
text
Tunel Ciglane

Obnova tunela počela je krajem augusta ove godine na osnovu potpisanog sporazuma o finansiranju i realizaciji ovog projekta, postavljena je nova LED rasvjeta, obojeni su zidovi tunela te su zatvoreni svi otvori u tunelu. Također je obnovljena horizontalna i vertikalna signalizacija. Kompletan projekat je koštao 200.000 KM, sredstva koja su osigurana iz budžeta Općine Centar i Grada Sarajeva.

Ovom činu su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić te vijećnik Velika Katica.

– Ovo je odličan primjer saradnje Općine Centar i Gradske uprave. Sa ovim potezom i izdvajanjem iz općinskog budžeta  100.000 KM dobili smo novu vrijednost u cestovnoj infrastrukturi koja je ovom gradu i ovim građanima jako potrebna. Naravno na ovome nećemo stati i nastavljamo dalje sa ovim projektom. Građani će kada budu počeli koristiti ovaj tunel prepoznati koliko je sada bolje rješenje u odnosu na prethodno stanje. Mi smo motivirani da nastavimo i sa projektima izgradnje Nulte i Prve transverzale i izmještanje Alipašine ulice te sa izgradnjom kružnog toka na Šipu - kazao je Ajnadžić. 

Grad Sarajevo, kao nosilac projekta, je proveo proceduru odabira najpovoljnijeg izvođača radova. Naredna faza ovog projekta je obnova i drugog tunela, što je najavio i gradonačelnik Skaka. 

- Vjerujem da ćemo početkom naredne sedmice, potpisati drugi sporazum o finansiranju i realizaciji druge faze ovog projekta, odnosno rekonstrukciju drugog tunela na Ciglanama kojeg ćemo naredne godine staviti u funkciju - istakao je Skaka, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.